medeltida vegegetariska botanisten

En blogg med medeltida vegetiska recept Börja med att gå in på kategorier så hittar du lättare

Korn och linsgryta

Publicerad 2019-07-07 11:39:00 i Huvudrätt,

 
 
Korn och linsgryta
 
 
Börja med att skölja , hacka och rensa de grönsaker du har. Lägg allt grytan,  utom spenaten .
Låt det koka/Puttra över elden ca 1 timme , tills allt är lagom i koncistens, lägg i spenaten de sista 15 minuterna
 
Ingredienser:
 
1 dl lök
1/2 dl selleri
1 dl morot
5 msk olja
5dl vatten eller veg buljong
1 dl linser
1 dl korngryn
1/4 tsk rosmarin
2 tsk salt
2 tsk  kummin
1 pkt ca 300 gr frusen spenat
 
Severa med ett gott bröd till
 
(Detta är  en gryta som man lätt kan göra om till icke vegetarisk ta av grytan så mycket du tror och kok i en annan gryta med kött. eller tillaga kött att ha till korngrytan, för den som vill)
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela